Saturday, February 2, 2008

DJ Shadow & Cut Chemist


Tog Fung Wah-bussen ner till NYC i lördags med Rob som jag tidigare jobbat med, han har för övrigt ett band, Stroamata, som ska släppa sin första platta snart. Vi mötte upp med Andrew som vi tidigare jobbat med och numera bor därnere och käkade middag på Dallas BBQ. Sedan drog jag och Rob till the Fillmore och såg vad som lätt kan beskrivas som årets bästa konsert! Sjukt bra; DJ Shadow och Cut Chemist hade två set spelare var, spelade bara orginal-45:or och använde sig bara av två effekter, loop och eko. Trots det lyckades de skapa otroligt bra och komplex musik. De spände över alla genrer och när det var dags för något för alla metalheads som de uttryckte det så tog de på sig portabla spelare och mixers och rockade loss. De hade också en scratchduell som var helt sjuk.

Mycket nöjda gick vi därifrån till Lotus i Meatpacking District. Rob har en polare som jobbar där så vi kunde VIPpa före i kön, slapp inträde och drack gratis. Mycket najs. Men det var inte riktigt vår scen så vi fortsatte till Brass Monkey följt av The Park. Helt enkelt en dunderkväll.

Efter att ha sovit ruset av oss på ett lokalt hostel mötte vi upp med Robs brorsa för brunch och öl på några gamla hak, de flesta 100 år eller mer; Old Town Bar, McSorley's Ale House, Fiddlesticks. En av de bättre NYC-tripperna jag tagit.

No comments: